Stedet

Odsherred Terapihave er et rekreationssted for stressramte og udbrændte voksne. Gæsterne overnatter i enkeltsoverum og stedet har en 245 m2 stor opholdsstue. Omgivelserne er tilpasset netop udbrændte/stressramte klienters behov for ro og forudsigelighed.Stedet giver mulighed for aktivitet, der tilpasses klientens ydeevne, samt hvile og fordybelse.

Rehabiliteringsvejledning og kropterapeutisk behandling er en del af opholdet, ligesom en forudsigelig skemalægning af døgnet. Desuden er her perioder med stilhed og hver dag mulighed for 2x1 time mindfulness/nærværsøvelser og aktivitet i haven. Vores ophold er tilrettelagt, så deltagerne kan øve sig i at genfinde balancen mellem hvile og aktivitet.

Alle måltider er inkluderet i prisen. Her er nærværsøvelser/haveterapi hver formiddag og eftermiddag. Indledningsvis får deltagerne en vejledning i opholdets muligheder, samt en individuel vejledning af en psykoterapeut.

I slutningen af opholdet er der ligeledes vejledning i at anvende et skema hjemme.

                     

Terapihaven på 1,5 tønder er velegnet til afslapning og forskellige slags aktiviteter. Her kan man deltage i pleje af haven der er omkranset af skovtræer, buske og blomster.

Haven blev i 1979 omlagt til økologi. her er køkkenhave med frugttræer, grønsagsbede og et drivhus på 40m2 samt 70m2 orangeri med 6 meter til loftet. En dejlige gårdsplads og en overdækket terrasse.

Forskellige artikler om os:

Naturen på recept: Klik her.

Tid til leg: Klik her

Brækkede hjerner kræver ro: Klik her
Der er en verden udenfor problemerne - Arbejdsmiljoweb.dk Klik her.
Jeg ved hvor der findes en have så skøn.  klik her
Grønt er godt mod stress SDU side 16-17-18 PDF