Om terapi i Odsherred Terapihave

I naturen går det op for os hvor meget, vi selv er en del af den, og ved at være i den får vi kontakt med vores egen naturlige tilstedeværelse og rytme.

Odsherred Terapihave træner gæsterne i at lave ”ingenting”. Det kan i begyndelsen være svært og føles forkert. Men for mennesker, der er udbrændte, er det nødvendigt at erkende, at ens ydeevne er meget lav, og at man må tage udgangspunkt i at være, hvor man er, og herfra meget langsomt og gradvist arbejde sig frem til at genvinde den normale kapacitet og ydeevne.
Det er vigtigt kun at udføre én ting ad gangen uden at tænke på, hvad der derefter skal ske. Pointen er at aktiviteterne ikke skal gøres for resultatets skyld, men fordi selve udførelsen af ganske få, enkle aktiviteter tilsyneladende dæmper det autonome nervesystems alarmberedskab og skaber balance i hjernefunktionerne.

Ved udbrændthed og stress hjælper det at komme væk fra de vante belastende omgivelser (der kan være arbejdet/byen/hjemmet o.l.)

Hos os får man et åndehul. Stedet er indrettet til mennesker med nedsat funktionsniveau. Der er sørget for det basale - maden bliver indkøbt, og der er ro og fred.

Helbredelsen begynder at virke efter et stykke tid – det er naturligvis individuelt, men lettelsen indtræder hurtigt.